Referat af skolebestyrelsesmøde den 2. december 2024
Tilstede: Svend/forældre, Rebecca/forældre, Eric/forældre, Ellen/forældre, Helle/leder af SB, Helle/medarbejderrep., Mads/afdelingsleder (gæst), Vilde/afdelingsleder (gæst), Mia/afdelingsleder (gæst), Søren/afdelingsleder (gæst), Maj-Britt/souschef, Maike/skoleleder (referent)
Grundet julefrokost er hele ledelsen inviteret med.
Punkt 1) Suppleringsvalg
Vivian Gaba 1-6z
Alina Hansen/3-4y
Charlotte Olsen/2-4x
Helle har skrevet til alle tre, at de skal være velkomne. Anne træder ud af SB, så der er plads til alle tre. Eric tilbyder at træde tilbage også, så der kan være plads til endnu et fast medlem. De tre inviteres til at møde en halv time før, hvor der så kan afklares, hvem der skal være suppleant.
Punkt 2) Nyt fra elevrådet
Liv/forperson for elevrådet har budt ind med, at det skal huskes, at der blandt vores elever kan være behov for at trække sig, så
Punkt 3) Skolefraværsprojekt
Maike fortæller om skolens særlige fraværsindsats. Der er én indsats for vores lever, hvor der er kommet et nyt tværprofessionelt samarbejde, som Maj-Britt og Søren er en del af. Vilde og Maike er tovholder for det nye koncept, hvor der er to vejleder med lærerbaggrund samt en pædagog fra dagbehandling. De unge visiteres direkte udefra. Kriterierne er unge med fuldt skolefravær og upålidelige papirer. Forældrene og eleverne får mulighed for at fortælle deres egen skolehistorie. Succeskriteriet er ikke, at de nødvendigvis skal gå på Nordens Plads
Vi har haft startet for egne midler, og nu har vi søgt SSP-puljen, så vi kan få yderligere midler frem til sommerferien.
Punkt 4) Digital dannelse og skærmpolitik
Helle lægger op til, at det er temamøde i februar. Der har også været sendt link ud til Brinkman til inspiration. Der har været workshop, hvor invitationen desværre kom lidt sent ud. Det nye udspil fra politikerne var temaet på sidste dialogmøde. Ledelsen laver et udspil, der kan drøftes ud fra, der tager højde for at få alle elementerne på. Særligt fokus på eks. Ordblindeindsatsen i forhold til anbefalingerne (smartphone). Også at der kan være forældre, der kan slå sig på anbefalingerne, hvis de er presset. OBS på at få inddraget eleverne.
Anbefalingerne til forældre drøftes, når vi ikke har forældremøder.
Der er en tidsfrist, så der skal være første udkast inden foråret.
Punkt 5) Forældrearrangementer og fundraising
Helle fortalte sidst om fundraising til forældrearrangementer. Fonden ønsker et større ansøgning, hvor der også er en civilsamfund inden over. Vi søger midler til at prøve noget af i foråret, og så vil vi kunne søge et større beløb, så vi kan køre videre de næste 3-5 år – til inspiration til skoler rundt om i landet. Oplæggende vil blive filmet og lagt på hjemmesiden. Alle forældre med børn med særlige behov bosiddende på Frederiksberg vil blive inviteret. Tanken om Forældresaloner/netværk bliver lagt ind i det, så det bliver et samlet projekt.
Fondsmomsen har betydning, og vi skal nå at have ansøgt på denne side af nytår. Fondsmidler skal forelægges det politiske udvalg.
Helle og Maike går videre med det.
Punkt 6) Juniormesterlærer/Folkeskolens kvalitetsprogram
Vi er stadig tidlig ude, og vi kan først forvente egentlige kommunale rammer sidst på foråret. Søren fortæller om, hvad vi ved på nuværende tidspunkt bl.a., at det skal være på skolen, så man ikke samler tilbuddet på tværs af kommunen.
Punkt 7) Kommende møde
Morten fra Actura kommer.
Punkt 8) Nyt fra
Ledelsen: Vi er fuldtallige i ledelsen fra i dag. Der er nok at se til, og de nye ledere har skulle lande løbende. Vi har tilsyn på DB, og det er første gang (ny lovgivning), og det er en stor mundfuld. Vi er ved at gøre klar til trivselsundersøgelse og arbejdspladsvurdering. Der er en ny arbejdsmiljøstruktur og er på uddannelse.
Medarbejderne: Vi glæder os til at blive fuldtallige på gulvet. Glæder sig også til at ledelsen er fuldtallig, for noget kan bliver grebet for sent. Der er et kulturarbejde også, for der er mange nye. Personalet er fortrøstningsfulde. Det er nok mere værdispørgsmål, som der skal finde vej. Vi er udfordret på medhjælpere. Vi får færre ansøgninger til især pædagoguddannelse.
Forældre: Ellen fortæller, at hun har været til et møde med Kultur og Fritid. Ellen har anbefalet, at man ser på en anden vej til at fortælle forældrene om det end til et forældrearrangement. Det er også en udfordring, at de frivillige ikke nødvendigvis er gearet til vores elever. Ellen har opfordret til, at de kommer og taler med personalet. I udvalgets referat står der, at de kommer ud på Nordens Plads og holder oplæg. Blandt forældrene er der et ønske om, at der etableres tilbud på skolen, så man undgår transport. Maj-Britt fortæller, at der er et fokus på de enkelte børn/unge, når de er klar til at starte og så den vej igennem få etableret noget. Medarbejderne kan deltage/følge en enkelt gang eller to. Der har tidligere været et samarbejde med Frederiksberg Parasport. Søren fortæller, at der er ved at blive etableret kor i samarbejde med Frederiksberg Musikforening, Der arbejdes med at få etableret Dungons and Dragons (papirrollespil) samt et samarbejde om de bløde idrætsgrene. Forældrene anbefaler, at der evt. kan etableres et samarbejde med KIFU. Maj-Britt gør opmærksom på, at der er et ønske om at få eleverne til at få netværk med børn uden særlige behov.
Der er en fritidsguide, der tager kontakt til ledelsen.
Punkt 9) Eventuelt
Ruben/formand for Undervisningsudvalget trækker sig ved næste valg.
Maike gør opmærksom på, at der er mange, der har interesse i Nordens Plads, og vi er meget opmærksomme på, at vi ikke får spredt os for meget med for mange projekter, der trætter både medarbejdere og ledelsen. Der er det, som SB interesserer sig for og det, som MED og Ledelsen prioriterer.