Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
Logo for Skolen ved Nordens Plads
Mobil menu

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE D. 4/10-2021

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE D. 4/10-2021

TILSTEDE: Peter Mikael Hansen, Eric Longin, Helle Bjerregård, Barbara Petersen, Betina Shange, Rikke Rask, René Schmidt, Helle Munk Rasmussen, Per Mikkelsenelle Munk Rasmussen, Per MikkH

AFBUD: Lars Kragh Hansen og Henrik Gerlufsen

REFERENT: Lisbeth Danielsen

 

Pkt. 1. Elevrådet

Lisbeth viderebringer følgende besked fra elevrådet:

Elevrådet har valgt Elliot til skolebestyrelsen.

Elevrådet deltager på næste møde d. 1/11 og har følgende punkter, som de ønsker taget op:

  • Flere ting til skolegårdene (se bilag)
  • Renere toiletter og omklædning. Bruser i pigernes omklædning i Østsalen i stykker. Glemt tøj/ håndklæder
  • Eftermiddagsklubber – bog/ brætspil, gaming etc

Helle R orienterer om den eksisterende torsdagsklub og elevernes indflydelse på aktiviteter og indhold.

 

Andet:

Kommende møder: Mandag d. 1/11 på SvNP + Mandag d. 6/12 med julefrokost, hvor vi satser på at være på Svanemosegårdsvej og få Morten til at lave mad.

Dagsordenen: Ingen ekstra punkter. Mødet er forlænget til 3 timer.

Rikke foreslår, at Nordlys bliver et fast punkt igen – dette vedtages. Det samme gælder Svanemosegårdsvej.

Ny personalerepræsentant i bestyrelsen: Velkommen til Helle R, som er TR for pædagogerne og som er valgt som repræsentant til bestyrelsen sammen med René som er TR for lærerne.

 

Pkt. 2 Budget – status og økonomi:

Vores budget ser godt ud. Ingen yderligere besparelser i forbindelse med sammenlægningen med Christianskolen. Målet er at komme ud med budgettet i nul. Vi har pt stillingsannoncer ude. Vi bruger flere penge på medarbejdere og sparer på undervisningsmidler.

Peter Mikael orienterer om, at de besparelser der skulle have ligget hos os er lagt ud på det øvrige skoleområde.

Per orienterer om vores udeskole i indskolingen .

 

Pkt 3 + 4: Opfølgning på forløbet omkring Mellemformer + Kommunens arbejde med Mellemformer - status

Pkt 4 bliver fast punkt fremover og Henrik bliver tovholder på den, da han er projektleder på kommunens projekt med mellemformer. Per er ikke en del af det.

Opfølgningsmøde med skolelederne udtrykte forvirring, utilfredshed og usikkerhed om hvordan og hvor mellemformerne skulle udrulles. Savner køreplan for uddannelse, videnscenter og økonomi. Man har brug for konkretisering, så man kan se hvad det betyder for den enkelte skole.

Her på skolen har stemningen været præget af relativ stor utryghed i forhold til hvad der sker med medarbejderne efterhånden som elever flyttes ud og elevtallet reduceres. Per har orienteret om, at man kan blive flyttet ud på andre skolen (jvf tryghedsordningen), hvilket i givet fald vil medføre en betragtelig lønnedgang. Mange spørgsmål og bekymring omkring både ansættelse, men ikke mindst eleverne både her og i almenskolerne.

Omstillingsprojektet har 4 delprojekter og har skolechef Katrine som projektejer, samt  Morten Frouvne fra skoleafdelingen som projektleder. Hver delprojekt har en tovholder, der sammen med Morten Frouvne skal sikre fremdrift og mødeafvikling.

Jeg er tovholder på delprojekt 1, som skal udarbejde beslutningsgrundlag for fire leverancer inden for den ramme der er vedtaget i hovedprojektet. De fire leverancer er:

  1. konkretisering af mellemformer
  2. organisering af samarbejdet mellem skolerne (skolerne er sammensat i klynger af tre)
  3. Kompetenceudvikling
  4. Videncenter.

 

Visionspapiret er sendt til udvalget igen. Vægter bl.a. evalueringsformer.

Fremadrettet vil vi gerne orienteres og tages med i processen.

Ikke umiddelbar bekymring for at medarbejdere søger væk på grund af dette. René påpeger dog, at det også her er svært at rekruttere nye medarbejdere og han kan være bekymret for om folk vil begynde at søge væk på grund af flere års usikkerhed og trusler om nedskæring.

 

Pkt 5: Konference om inklusion og mellemformer

Formål - vidensafdækning, nuancering, fakta, høring, mm                                                                                                   .

Arrangører – os sammen med professionshøjskolerne på initiativ af Forældrebestyrelsen på SvNP.

Tidspunkt – omkring marts når den nye kommunalbestyrelse er trådt til.

Helle B er tovholder og tager den videre – kontakter Henrik og laver synops over indhold.

Fast punkt fremover.

 

Pkt 6: Samarbejde med øvrige skolebestyrelser

I forbindelse med høringssvaret, har Skolen ved Bülowsvej henvendt sig som de eneste

 

Pkt 7: Faste fora

Vi deltager som bestyrelse i to faste fora:

Dialogmøder – opfordring til at møde talstærkt op, det opleves at have en effekt.

Formandsråd – består af bestyrelsesformænd, udvalgte skoleledere og elevrådsrepræsentanter.

Der er pt ikke aftalt formandsrådsmøde, men der er indkaldt til dialogmøde d. 27/10 kl. 17-19, i Multisalen.

Spørgsmålet om hvordan vi sikrer, at vores børn kommer videre efter folkeskolen tages op igen.

 

Pkt 8: Høringssvar i forbindelse med Fremtidens Skole 2030

Stor applaus til kommunen for at kigge fremad. Vi savner dog, at man i fremtidens skole forholder sig til børn og familier med udfordringer.

Vores visionspapir vil indgå i et høringssvar, som bestyrelsen beder skolens ledelse om at udfærdige et udkast til.

Bestyrelsen bakker op om kommunens 6 fokuspunkter i arbejdet med Fremtidens Skole 2030.

 

Pkt 9: Kravspecifikation til Dagbehandling

Antallet af børn i dagbehandlingstilbud udenfor Frederiksberg kommunes tilbud er eksploderet og kommunen er derfor gået sammen med andre kommuner om at lave en kravsspecifikation til dagbehandling.

Dette har skabt fokus på dagbehandlingen på SvNP og der er efterfølgende nedsat en gruppe bestående af PPR, Familieafdelingen, skolechefen, samt Per og Camilla Løye, der arbejder med hvilke krav der kan og bør stilles til dagbehandling på SvNP. Peter Mikael appellerer til, at vi står sammen om dagbehandlingen og støtter op om uddannelse, normering, mm. Af undersøgelserne fremgår, at vores dagbehandling er undernormeret i forhold til ikke-kommunale tilbud. Intensiteten og belastningen i dagbehandlingen er ekstremt høj og for mange medarbejdere i Dagbehandlingen brænder ud, hvilket er en signifikant tendens. Dagbehandlingen har haft syv afdelingsledere over 10 år, hvilket er med til at give et billede af dagbehandlingens vilkår over de sidste mange år.

Konklusion – vi bifalder kravspecifikationerne med henblik på at synliggøre hvad vi beskæftiger os med samt optimere vilkårene i dagbehandlingen.

 

Pkt. 15: Nyt fra medarbejderne:

Lærerne: Det der har fyldt mest er mellemformerne, som var oppe på sidste p-møde, hvor folk fik luftet deres bekymringer og frustrationer. Der har b.a. været spekulationer over hvor tallet på de 29 elever stammer fra, ligesom man har undret sig over hvor forslaget om mellemformer, som udgangspunkt, er opstået. MED udvalget er, efter mødet, blevet udvidet med medarbejdere fra Nordlys og Svanemosegårdsvej.

Pædagogerne: Helle R er enig i at personalemødet gjorde en forskel i forhold til hvordan man kan tale om mellemformerne, ligesom det har samlet personalegruppen fremfor, at diskussioner ligger ude i faggrupperne.

Ledelsen: Super godt personalemøde, kendetegnende for en god arbejdsplads, at man kan ytre sig og blive lyttet på. Per fortæller, at arbejdet med mellemformerne blev startet op inden han blev sygemeldt. Per understreger, at sætningen om de 29 elever i mellemtrinnet ikke er hans. Han står dog ved, at hvis præmisserne er rigtige, så vil vi kunne sende 29 elever i alt ud i mellemformer. René påpeger, at det at ledelsen har været med til at starte projektet med mellemformerne og desuden sidder i de udvalg der skal udvikle dem, sammenholdt med deres udmelding om, at skolen er overflødig, har skabt en følelse af usikkerhed.

 

Pkt 10: Efteruddannelse og rammer (forældrehenvendelse)

Helle B orienterer om et bekymringsbrev hun har modtaget fra en forælder, gående på kompetencer og uddannelse i personalegruppen. Rikke supplerer med, at der også er udtrykt ønske om efteruddannelse  blandt personalet på Nordlys. Helle R orienterer om at alle nye medarbejdere skal på autismekursus, hvis muligt, inden efterårsferien. Derudover bliver kurser gerne bevilget og medarbejderne opfordres til at dygtiggøre sig indenfor specifikke emner. Per erkender, at vi mangler profilering og ledelsesmæssig styring med hensyn til uddannelse og indhold i forberedelsestiden.

Konklusion - bestyrelsen ønsker et generelt kompetenceløft, sammenhæng mellem Nordlys og hovedskolen, samt brobygning til verden udenom, ligesom der ønskes en kompetencebehovsafdækning. Bestyrelsen forventer, at medarbejderne er up to date med ny viden inden for specialområdet, samt at der er ledelsesmæssig opmærksomhed på videreuddannelse og videnoptimering. Bestyrelsen konstaterer, at der er mulighed, tid, økonomi og opbakning fra ledelsens side.

 

Pkt 11: Principper om kommunikation (forældrehenvendelse)

Per redegør for sagen, hvor en vejleder konstitueres som afdelingsleder på Svanemosegårdsvej, samtidig med at en pædagog fra samme gruppe flyttes. Per gør rede for hans opfattelse af kommunikationen og understreger, at han har flyttet medarbejderne fordi det var nødvendigt og fordi der var overskud af personale i den pågældende gruppe. Per har været til møde med forældregruppen og situationen er landet og afklaret. Han understreger desuden, at forældre gerne må henvende sig til bestyrelsen, men at man som forældre ikke kan klage til bestyrelsen, men skal klage til skolechefen. Bestyrelsen understreger at der tages hånd om forældehenvendelser og understreger bestyrelsens princip om minimal rokation og høj grad af kontinuitet, hvilket skolen overholder, samt grundig, hurtig og tydelig kommunikation. De opfordrer til i første omgang at kontakte nærmeste leder ved tvivlsspørgsmål eller bekymringer.

 

Pkt 12: Opfølgning på parkeringssag

Skolen har klaget over sagen med parkeringsbøden til den pågældende forældre, og har fået medhold. Den pågældende forælder fik refunderet bøden og der er nu fri parkering på parkeringspladserne.

 

Pkt 13: Valg til skolebestyrelsen

Sættes på som punkt på næste møde og suppleres med en afklaring af ”Kontaktforældre”

Pkt 14: Kommunalvalg – forslag om debatmøde med fokus på specialundervisning/ inklusion

Det tidligere forslag om et valgmøde på skolen droppes.